ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 9 вересня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 9 вересня очікується підвищення провідних індексів, навіть незважаючи на елемент невизначеності в міжнародно - політичній сфері.

На настрій інвесторів продовжує чинити тиск невирішеність ситуації навколо Сирії , де президент Барак Обама розраховує застосувати військову силу західних країн проти військ президента країни Башара Асада.

Обама прийняв рішення про внесення своєї пропозиції в американський конгрес і на даному етапі робить всі зусилля, щоб заручитися підтримкою як конгресменів, так і американської громадськості, яка не повною мірою поділяє точку зору лідера країни, згадуючи більш ранні епізоди американської історії, коли США вже мали далеко не самий вдалий досвід втручання в конфлікти на Близькому Сході.

Тим часом Асад заявив в інтерв'ю американському телеканалу CBS, що його режим не причетний до хімічної атаки під Дамаском. Керівник країни також підкреслив можливість відповідних заходів у разі силового втручання Заходу. Нестабільність політичної ситуації та пов'язані з нею побоювання інвесторів викликали волатильність цін на нафту.

Останні торги минулого тижня , незважаючи на побоювання гравців , завершилися підвищенням двох із трьох провідних американських індексів. За результатами за тиждень індекси також виявилися в скромному плюсі.