ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 8 червня очікується пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 8 червня 2011 р. очікується пониження провідних індексів. Ф'ючерси на основні біржові індикатори свідчать про те, що котирування на відкритті підуть у "мінус", продемонструвавши спадну динаміку шосту торгову сесію підряд.

Інформаційний фон формує виступ глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке, який визнав, що темпи зростання економіки США сповільнилися. При цьому глава Федерального резерву не дав вказівок щодо проведення додаткових заходів її стимулювання, що чимало розчарувало ринок. Аналітики відзначають, що від виступу Бернанке ніхто не чекав особливого позитиву. У той же час песимістичні нотки в заявах глави ФРС сприяли появі занепадницьких настроїв у трейдерів.

Особливого позитиву учасники ринку не очікують і від запланованої на сьогодні публікацій "Бежевої книги" (економічний огляд ФРС, дайджест звітів 12 резервних банків, що входять у Федеральну резервну систему США).

На цьому тлі на негативну територію можуть переміститися котирування американських банків Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Morgan Stanley і пр. На динаміку котирувань Citigroup може вплинути неофіційна інформація про те, що банк продав портфель приватних активів в інвестиційних фондах французької страхової компанії AXA Private Equity. Відповідно до публікації, що з'явилася в американській пресі, сума операції склала 1,7 млрд дол.

У той же час в центрі уваги інвесторів будуть перебувати котирування сировинного сектора, які швидше за все, не зможуть чинити підтримки ринку. Ціна нафти знижується в напередодні засідання ОПЕК, на якому очікується рішення щодо квот нафтовидобутку. Нафта, яка дешевшає може повести на негативну територію котирування нафтогазових Chevron, ExxonMobil і ConocoPhillips, а також нафтосервісних Schlumberger і Halliburton. Ще одна важлива подія в цьому секторі пов'язана з публікацією доповіді Міненергетики США за комерційними запасами сирої нафти за черговий звітний тиждень, що також може вплинути на нафтові котирування.

Станом на 13:58 по Києву котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 35 пунктів (-0,29%), на індекс S & P - на 5,90 пункту (-0,46%), на індекс Nasdaq - на 13,50 пункту (-0,59%).