ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 7 вересня ц.р. очікується пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 7 вересня 2010 р. очікується пониження провідних індексів (низхідна динаміка котирувань спостерігалася сьогодні також на азіатських і на європейських торгових майданчиках), передає РБК. Ймовірно, сьогодні інвестори зволіють відмовитися від ризику і будуть вкладати кошти в "захисні" акції. Відзначимо, що сьогодні торги будуть проходити на несприятливому зовнішнім тлі: аналітики розходяться у своїх оцінках напрямки розвитку економіки в другій половині поточного року, і у інвесторів все ще існують сумніви в темпах відновлення світової економіки. Все це робить додатковий вплив на фондовий ринок.
Раніше Президент США Барак Обама в спробі пришвидшити процес створення робочих місць запропонував новий шестирічний план, що передбачає суттєві інвестиції в інфраструктуру (спочатку буде внесено 50 млрд дол.) і податкові пільги для компаній. Крім того, на хід торгів для високотехнологічних компаній Oracle та Hewlett-Packard може вплинути інформація про те, що Oracle найняла на роботу колишнього головного виконавчого директора HP Марка Херда, який покинув свій пост в HP через гучний корпоративний скандал. Відтепер М.Херд буде виконувати обов'язки президента Oracle.
Інвестори будуть стежити і за розвитком ситуації навколо інтернет-гіганта Google. Раніше в американській пресі з'явилася інформація про те, що Міністерство юстиції США зацікавилося угодою щодо купівлі компанією ITA Software Inc. (Розробляє ПЗ для бронювання готелів та купівлі авіаквитків). Зокрема, у відомстві мають намір з'ясувати, чи не виявиться ця угода згубний вплив на сегмент он-лайн бронювання, у якому працює ITA Software.
Новини з сировинних ринків, на яких зафіксовано падіння цін на нафту, ймовірно, не зможуть надати підтримку фондового ринку. Так, вниз можуть піти котирування енергетичних ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips і нафтосервісних Schlumberger і Halliburton.
Станом на 15:12 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 41,0 пункту (-0,39%), на індекс Nasdaq - на 8,00 пункту (-0,43%), на індекс S & P - на 5,5 пункту (-0,5%).