ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 7 грудня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 7 грудня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів на тлі оптимізму щодо майбутнього саміту Євросоюзу. Інвестори з прихильністю сприйняли новини про те, що 5 грудня канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент Франції Ніколя Саркозі завершили роботу над планом внесення змін до європейські конвенції. 9 грудня відбудеться саміт Євросоюзу, на якому будуть обговорюватися питання, що стосуються подолання боргової кризи в єврозоні, включаючи ініціативу Меркель і Саркозі.
Сьогодні міністр фінансів США Тімоті Гайтнер за підсумками зустрічі з міністром фінансів Франції Франсуа Баруен повідомив, що вірить в програму "Меркозі" (Меркель і Саркозі). "У мене повна довіра до дій Президента Франції і міністра фінансів країни Франсуа Баруен, які працюють із владою Німеччини над створенням більш сильної Європи", - зазначив Гайтнер.
Ринки зростають напередодні засідання Європейського центрального банку, яке відбудеться 8 грудня. За підсумками засідання ЄЦБ ухвалить рішення щодо ставки. Очікується, що банк скоротить ключову ставку на 25 базисних пунктів до 1,0 відсотка річних, залишаючи двері відкритими для подальшого пом'якшення політики.
На тлі деякого позитиву з Європи зростанням котирувань на відкритті торгів можуть відзначитися американські банки, включаючи Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Morgan Stanley.
На хід фондових торгів сьогодні можуть вплинути макроекономічні новини. Так, о 17:30 за київським часом буде опублікована доповідь Міністерства енергетики США з комерційних запасів сирої нафти в США з 26 листопада по 2 грудня 2011 р. Аналітики прогнозують збільшення запасів на 700 тис. бар. Тим часом, за даними незалежної аналітичної організації "Американський інститут нафти" (API), запаси нафти в США за звітний тиждень знизилися на 5 млн бар.
У першу чергу ці новини можуть вплинути на динаміку котирувань нафтогазових компаній, включаючи Chevron, ExxonMobil і ConocoPhillips, а також нафтосервісних Halliburton і Schlumberger.
Станом на 14:06 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 49,00 пункту (+0,40%), на індекс S&P - на 6,590 пункту (+0,52%), на індекс Nasdaq - на 13 , 50 пункту (+0,58%).