ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 6 червня очікується різноспрямований рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 6 червня 2011 р. очікується різноспрямований рух провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. Зазначимо, що попередню торговельну сесію американські індекси завершили на негативній території після виходу даних Міністерства праці США, що розчарували експертів, передає РБК.
На сьогодні виходу статистичних даних не заплановано, тому трейдери будуть стежити за корпоративними новинами. У зв'язку з цим в центрі уваги інвесторів можуть опинитися високотехнологічна компанія Apple, виступ засновника та голови якої Стіва Джобса заплановано на сьогодні, і інтернет-гігант Google. Зазначимо, що днями була здійснена масована атака хакера на поштовий сервіс Google - за заявами компанії, вона проводилася з території Китаю. У китайських ЗМІ сьогодні пролунали заяви про те, що компанія стала "інструментом політики в руках американської влади, очорнити репутацію КНР".
Відзначимо, що зовнішній фон торгів сьогодні, швидше, негативний. Так, європейські фондові біржі відкрилися незначним зміною провідних індексів з тенденцією до зниження, японський Nikkei знизився на 0,9%. На інформаційний фон першим може відреагувати банківський сектор, включаючи такі кредитні організації, як Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup і Wells Fargo.
Дешевшає нафта може надати знижувальний тиск на акції нафтогазових компаній Chevron, ExxonMobil, ConocoPhilips, а тажке нафтосервісних Schlumberger і Halliburton. Відзначимо, що нафта на біржах подешевшала з початку дня більш ніж на 1 дол./бар. Зниженню нафтових котирувань сприяють побоювання ослаблення попиту на енергоносії і що зберігається невизначеність щодо подальших поставок нафти з країн ОПЕК.
Станом на 13:33 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 1,00 пункту (-0,01%), на індекс S&P - на 0,60 пункту (-0,05%), в той же час котирування на індекс Nasdaq піднялися на 1,75 пункту (+0,08%).