ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 6 грудня очікується зростання провідних індексів

На відкриття американських торгів 6 грудня 2013 р. прогнозується впевнене зростання трьох провідних індексів в середньому на 0,3%. Незважаючи на очікувані позитивні дані з ринку праці США, інвестори, очевидно, вирішили перервати тривале "антиралли" цього тижня.

Ф'ючерси ростуть саме "незважаючи на" хороші прогнози за макроекономічними звітів. Чим краще виявиться ситуація на американському ринку праці, тим швидше керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) США почне скорочення програми "кількісного пом'якшення" (QE3).

4 грудня 2013 р. вже була опублікована частина даних по цій сфері американської економіки. По-перше, це був звіт по зайнятості в США за листопад 2013 р. Аналітики припускали, що приріст складе 160-170 тис. робочих місць. Насправді ж цей показник склав 215 тис. В той же день з'явився звіт про продаж житлових будинків на первинному ринку в США за жовтень 2013 р. Порівняно з вереснем показник злетів на 25% і склав 44 тис. будинків. Зростання витрат обивателів на такі великі покупки також може свідчити про стабілізацію американського ринку праці.

Сьогодні ж о 17:30 мск очікується відразу чотири доповіді з США. По-перше, це офіційні дані Мінпраці США по створенню робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки за листопад 2013 р. Аналітики Thomson Reuters очікують, що показник складе близько 180 тис. нових вакансій. Експерти, опитані порталом CNNMoney, прогнозують цифру в 183 тис. Це помітно менше, ніж 204 тис. в жовтні, проте все одно досить багато, щоб підштовхнути ФРС на крок ближче до скорочення QE3.

Далі, паралельно вийде листопадовий звіт з безробіття в США. Очікується, що її рівень дещо скоротиться з 7,3% до 7,2%. Крім того, у сьогоднішньому пакет звітів Мінпраці США очікуються дані щодо середньої погодинної заробітної плати та персональної прибутку/витрат американців.

Через півгодини (18:55 мск) після відкриття торгової сесії в США інформаційне агентство Reuters опублікує підготовлений Мічиганським університетом звіт за індексом споживчих очікувань в США (попередні дані за грудень 2013 р.) Експерти очікують, що цей показник підвищиться майже на пункт: с 75,1 до 76,0 пункту.

Станом на 15:30 мск 6 грудня ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 33,00 пункту (+0,21%), на індекс S&P - підвищуються на 7,00 пункту (+0,39%), на індекс Nasdaq - на 15,25 пункту (+0,44%).