ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 5 грудня 2011 р. очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 5 грудня очікується зростання провідних індексів. Позитивний вплив на хід торгів можуть надати макроекономічні новини.
Зокрема, сьогодні після відкриття торгів (о 17:00 за київським часом) будуть опубліковані одночасно дві доповіді. Американський Інститут управління постачаннями оприлюднить дані по індексу ділової активності в сфері послуг США (ISM index) за підсумками листопада 2011 р. Згідно з прогнозами аналітиків, показник підвищився в порівнянні з жовтневим значенням (52,9 пункту) і склав 53,8 пункту. Також свою доповідь опублікує і Міністерство торгівлі США - в ньому відомство поширить інформацію щодо обсягів промислових замовлень у США в жовтні 2011 р.
Оптимізму інвесторам додає і поточна ситуація в Європі. Сьогодні Президент Франції Ніколя Саркозі проведе зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери обговорять можливі заходи по боротьбі з борговою кризою, що триває в зоні обігу єдиної європейської валюти євро. Крім того, інвестори з оптимізмом чекають 9 грудня - у цей день пройде саміт лідерів країн Європейського союзу (ЄС), на якому також очікується обговорення і прийняття нових заходів по боротьбі з кризою.
Крім того, позитивна тенденція очікується і в сировинному секторі. Зростання цін на нафту може стимулювати зростання котирувань компаній, що займаються видобутком "чорного золота", таких як ExxonMobil і Chevron, ConocoPhillips.
Станом на 14:10 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones піднялися на 117,00 пункту (+0,98%), на індекс S&P - на 12,70 пункту (+1,02%), на індекс Nasdaq - на 22,50 пункту (+0,98%).