ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 30 серпня очікується незначне підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 30 серпня 2013 р. очікується незначне підвищення провідних індексів. Американський фондовий ринок трохи оговтався від перенесених раніше істотних втрат на тлі стурбованості інвесторів щодо можливого нанесення західними країнами військового удару по військам Президента Сирії Башара Асада.

Сьогодні на настрій інвесторів в першу чергу впливає очікування публікації ряду макроекономічних даних. Так, в 15:30 за київським часом, до офіційного відкриття торгової сесії Міністерство торгівлі США повідомить, як в липні 2013 р. змінилися обсяги споживчих витрат і доходів. Аналітики прогнозують підвищення обох показників: споживчих доходів - на 0,2%, а споживчих витрат - на 0,3%. Пізніше буде опублікований індекс споживчої довіри в США за серпень 2013 р. Тут аналітики прогнозують значення індексу на рівні 80,0 пункту.

Попередня торгова сесія в США закрилися зростанням провідних індексів, і знову причиною для цього стала позитивна макроекономічна інформація. Очікування інвесторів підігріли переглянуті дані по ВВП США, що перевершили прогнози аналітиків: ВВП у II кварталі 2013 р. порівняно з попереднім кварталом виріс на 2,5% в перерахунку на річні темпи (annual rate). Ще одним каталізатором стали дані про зниження числа первинних вимог з виплати допомоги з безробіття в США за черговий звітний тиждень. Показник знизився, як і очікувалося, і лише трохи перевищив прогноз 329 тис. вимог.

Котирування американського виробника прикладного програмного забезпечення для організацій (CRM-систем) і хмарних систем для управління базами даних Salesforce.com до офіційного відкриття торгів злетіли більш ніж на 8%. Приводом для цього стала опублікована раніше звітність компанії, де і прибуток, і виручка виявилися вище прогнозів аналітиків.

Котирування Krispy Kreme, навпаки, впали на 11,3%, після того як прибуток компанії виявилася нижче очікувань, і виробник пончиків переглянув власний прогноз в сторону пониження.

Станом на 14:31 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow Johnes підвищилися на 12,00 пункту (+0,08%), на індекс S&P - на 3,6 пункту (+0,22%), індекс Nasdaq - на 8,00 пункту (+0,26%).