ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 3 вересня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 вересня очікується підвищення провідних індексів на тлі сильних макроекономічних даних зі Сполучених Штатів і Європи. Зокрема, оптимізму сприяє офіційна статистика з КНР за індексом менеджерів із закупівель PMI: цей показник досяг самого високого рівня з квітня 2012 р., що дає інвесторам підстави побачити ознаки підвищення попиту з боку найбільшої економіки світу, що розвивається.

Зазначимо, що напередодні біржі США були закриті у зв'язку з національним святом - Днем праці, і сьогодні обсяг торгів, швидше за все, буде відносно невисоким. Зовнішній фон сприятливий: біржові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei на 2,99%, фондові торги в Європі відкрилися зростанням більшості індексів.

Помітний вплив на біржі надала угода між фінською Nokia та американської Microsoft. Раніше сьогодні найбільший виробник програмного забезпечення корпорація Microsoft повідомила про покупку підрозділу фінської компанії Nokia з виробництва мобільних пристроїв. Сума угоди складає 7,2 млрд дол. За умовами операції головний виконавчий директор Nokia Стівен Елоп приєднається до команди Microsoft. Його ім'я фігурує в списку можливих наступників глави Microsoft Стіва Балмера, що покине пост у наступному році.

За оцінками аналітиків, угода вигідна обом компаніям. Для американської компанії ця угода стала другою за величиною за всю історію її існування.

Телекомунікаційний сектор продовжує цікавити інвесторів у зв'язку з великою угодою (на 130 млрд дол.) між американською Verizon і британської Vodafone. Раніше американська Verizon Communications офіційно підтвердила досягнення домовленості з британської Vodafone Group викуп у партнера 45% акцій у спільному підприємстві Verizon Wireless.

Крім того, трейдери не залишать без уваги макроекономічну статистику із США. Сьогодні американський Інститут з управління поставками повідомить про індекс ділової активності в промисловості в серпні. Аналітики прогнозують, що даний показник складе 53,8 пункту. У той же час Міністерство торгівлі США відзвітує про обсяг витрат на будівництво в США в липні 2013 р. (аналітики чекають, що цей показник виросте на 0,3%).

Станом на 15:07 мск ф'ючерси на індекс Dow Johnes підвищилися на 105,00 пункту (+0,71%), на індекс S&P - на 15,20 пункту (+0,93%), індекс Nasdaq - на 21,00 пункту (+0,68%).