ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 28 жовтня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 28 жовтня 2011 р. очікується зниження провідних індексів після ралі, викликаного підсумками саміту лідерів Євросоюзу в Брюсселі, які змогли домовитися за програмою виходу з боргової кризи. Незважаючи на досягнення домовленостей щодо ключових аспектів плану, багато його деталі досі не опрацьовані до кінця і значну частину належить виконати в найближчі тижні. Як відзначають аналітики, по всіх компонентів програми поки є питання: зокрема, не цілком ясно, яку роль лідери держав відвели Європейському центральному банку і Міжнародного валютного фонду в плані порятунку" і чи будуть інвестувати свої кошти в облігації Європейського фонду фінансової стабільності країни БРИКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР).
В цілому інвестори розуміють, що всі ці заходи не зможуть покінчити з кризою одним махом, на це буде потрібно час. Цей факт створює якийсь дискомфорт, який відчувається ринками, відзначають експерти.
Динаміку котирувань в ході торгів будуть визначати корпоративні новини. У зв'язку з цим увага інвесторів буде прикута до звіту другий за величиною в США нафтогазової компанії Chevron. Як очікують аналітики, Chevron продемонструє різке збільшення прибутку за підсумками III кварталу 2011р. завдяки продажу активів у Великобританії, в результаті чого компанії вдалося залучити 500 млн дол. Аналітики, опитані Reuters, очікують, що прибуток на акцію компанії за звітний квартал підскочить до 3,46 дол. з показника в 1,87 дол., зафіксованого за підсумками аналогічного періоду роком раніше.
Крім Chevron свої фінансові результати представить сьогодні фармацевтична компанія Merck (аналітики очікують, що компанія повідомить про прибуток на акцію у розмірі 0,91 дол. проти 0,85 дол.\акція за підсумками III кварталу 2010 р.). Крім того, до початку торговельної сесії відзвітували золотодобувна Newmont Mining і виробник побутової електротехніки Whirlpool.
Сьогодні також вийде ряд важливих макроекономічних новин. До відкриття торгів Міністерство торгівлі США повідомить про обсяг споживчих доходів і витрат у вересні 2011 р. Пізніше Reuters і Мічиганський університет оприлюднить дані щодо індексу споживчої довіри за жовтень 2011 р. (аналітики очікують значення індексу на рівні 58 пунктів).
Станом на 13:45 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 28,00 пункту (-0,23%), на індекс S&P - на 5,800 пункту (-0,45%), на індекс Nasdaq - на 10,25 пункту (-0,43%).