ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 27 жовтня 2011 р. очікується упевнене зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 27 жовтня 2011 р. очікується упевнене зростання провідних індексів. Подібно майданчикам по всьому світу, американські ринки акцій налаштовані на зростання після результатів саміту Євросоюзу (ЄС), що відбувся напередодні в Брюсселі. За підсумками зустрічі європейські лідери погодили деталі плану виходу з боргової кризи.
Зокрема, в ході засідання глави ЄС досягли угоди з приватними кредиторами про добровільне списання 50% від суми боргу по грецьких облігаціях. За словами Президента Франції Ніколя Саркозі, ця угода дозволить списати близько 100 млрд євро. За оцінкою французького лідера, подібні заходи дозволять Греції до 2020 р. знизити рівень держборгу до 120% від ВВП. Крім цього Саркозі заявив, що Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) буде збільшено приблизно до 1,4 трлн євро. Одним з його учасників може стати Китай.
Також американських інвесторів очікують дві макроекономічні доповіді, які будуть опубліковані одночасно до початку сесії - о 15:30 за київським часом. Міністерство торгівлі США опублікує попередні дані щодо зміни валового внутрішнього продукту (ВВП) США в III кварталі 2011 р. Згідно з прогнозами аналітиків, за звітний період показник виріс на 2,5%. Крім цього свою доповідь також опублікує Міністерство праці США. Відомство поширить інформацію про число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 22 жовтня 2011 р. Аналітики очікують, що за підсумками тижня показник складе 400 тис. вимог.
Крім того, оптимістичний настрій інвесторів зберігається за рахунок триваючого в США сезону корпоративної звітності за підсумками III кварталу 2011 р. Сьогодні їх чекають фінансові результати таких компаній, як Procter&Gamble, Colgate-Palmolive, нафтогазових ExxonMobil і Occidental Petroleum, медіакомпанії Time Warner Cable та інших.
Станом на 13:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 202,00 пункту (+1,71%), на індекс S&P - на 24,40 пункту (+1,97%), на індекс Nasdaq - на 45,50 пункту (+1,96%).