ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 27 листопада очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 27 листопада очікується підвищення провідних індексів. Настрій інвесторів, як, втім, і всіх жителів США, піднесено напередодні Дня подяки, що традиційно відмічається в США. Ринки чекають чергового підйому в рамках рекордного ралі індексів, зафіксованого в поточному році.

З початку року провідні американські індекси при активній підтримці програми кількісного пом'якшення QE3 Федеральної резервної системи (ФРС) США додали в межах від 23% до 33%.

Інвестори, які грають в секторі авіакомпаній, з напругою чекають новин щодо можливого об'єднання американських US Airways і American Airlines. Котирування US Airways в ході продовженій сесії ростуть на 0,04%.

На фронті макроекономічних новин сьогодні інвесторам буде представлено доповідь Міністерства праці США по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 22 листопада. Очікується, що число вимог складе 330 тис., що трохи вище показника тижнем раніше, коли воно досягло 323 тис.

Крім того, бюро статистки повідомить останні дані про обсяги замовлень на товари тривалого користування за жовтень. Фахівці прогнозують зниження показника на 1,9%. Також аналітики Reuters і Мічиганського університету оприлюднюють останні дані по індексу споживчих очікувань, який в листопаді, згідно з прогнозами, може скласти 73,5 пункту.

Настрій гравців досить позитивний: вони чекають продовження ралі індексів. Так, напередодні високотехнологічний індекс Nasdaq закрив торги, перевищивши позначку в 4000 пунктів, до якої він не піднімався протягом 13 років.

Папери виробника програмного забезпечення Hewlett-Packard тим часом продовжують зростання на тлі сприятливої звітності, опублікованій під кінець попередніх торгів. Згідно зі звітом компанії, її прибуток за IV квартал 2014 фінансового року склала 1,4 млрд дол., або 73 центи на акцію в порівнянні із збитком в 6,9 млрд дол. роком раніше. Скоригований показник прибутку склав 1,01 дол./акція, в той час як аналітики очікували, що прибуток в перерахунку на акцію компанії складе 1 дол. Виручка знизилася на 3% - до 29,1 млрд дол. і все одно виявилася вище прогнозу. За підсумками торгів напередодні котирування Hewlett-Packard просіли на 0,9%, однак після публікації звітності в ході продовженій сесії не затрималися в "червоній" зоні, а в pre-market злетіли більш ніж на 7%.

Станом на 15:37 мск 27 листопада ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 13,00 пункту (+0,08%), на індекс S&P - підвищуються на 1,8 пункту (+0,10%), на індекс Nasdaq піднімаються на 5,75 пункту (+0,17%).