ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 23 травня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 23 травня 2011 р. очікується незначне зниження провідних індексів на тлі відновилися побоювань інвесторів, пов'язаних з борговими проблемами країн єврозони. Все частіше став згадуватися питання про реструктуризацію грецького держборгу, що не додає оптимізму трейдерам. Про невтішному стані грецьких фінансів свідчать і останні дії рейтингових агентств. Так, 20 травня ц.р. міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Греції з BB + до B +, підтвердивши короткостроковий РДЕ на рівні В. Всі три рейтинги поміщені в список Rating Watch "негативний", повідомляє РБК.

Зниження рейтингів обумовлене проблемами, з якими зіткнулася Греція в рамках зобов'язань з проведення радикальних фінансових та економічних реформ з метою забезпечення стійкості політичної системи і відновлення економіки країни, відзначили експерти Fitch.
Ці новини стали причиною негативного настрою інвесторів, що спостерігався сьогодні на світових біржах. Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,52%, європейські біржі відкрилися також в "мінусі". Слід зазначити, що важливі макроекономічні новини сьогодні відсутні, у зв'язку з чим ситуація на американських фондових торгах, ймовірно, буде аналогічною ситуації на біржах Європи і Японії.

Ціни на нафту залишаються під тиском у зв'язку зі зміцненням долара, що може негативно відбитися на котируваннях ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips. Подібним чином може обстоять працювати і з котируваннями паперів американських гірничодобувних компаній Alcoa і Freeport McMoRan.

На негативному інформаційному фоні в "мінус" можуть піти котирування американських банків, включаючи Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Morgan Stanley і Wells Fargo.

Станом на 13:56 котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 112,00 пункту (-0,90%), на індекс S & P - на 12,10 пункту (-0,91%), на індекс Nasdaq - на 21, 75 пункту (-0,93%).