ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 23 травня очікується падіння провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 23 травня 2012 р. очікується падіння провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори, що відображає невпевненість інвесторів на тлі ситуації в Греції.

Побоювання інвесторів викликані заявою грецького прем'єр-міністра Лукаса Пападімоса про те, що уряд країни не виключає необхідність почати готуватися до виходу з валютного блоку.

Крім того, на хід торгів може зробити вплив майбутній саміт глав Євросоюзу (ЄС), на якому насамперед обговорюватиметься економічна ситуація в єврозоні у зв'язку з останніми подіями в Греції.

Негативний фон також забезпечує доповідь Управління конгресу США по бюджету, згідно з якою без додаткових бюджетних заходів економіка США зануриться в рецесію.

В центрі уваги інвесторів знов виявиться інтернет-компанія Facebook, що володіє найбільшою в світі соціальною мережею і пройшла 18 травня ц.р. лістинг на нью-йоркській біржі NASDAQ. Проти компанії був поданий колективний позов, що звинувачує Facebook в приховуванні значущої інформації перед IPO.

Згідно з позовом, керівники Facebook і організатори IPO компанії приховали від більшості інвесторів інформацію про те, що в ході road-show банки-андерайтери IPO, зокрема Morgan Stanley, J.Р.Мorgan і Goldman Sachs, знизили прогноз по прибутку інтернет-компанії.

Також зміни котирувань може продемонструвати американська інтернет-компанія Ariba після того, як німецький виробник програмного забезпечення SAP повідомив про намір купити компанію за 5,3 млрд дол.

У фокусі уваги також може опинитися один з найбільших американських автовиробників Ford. Раніше міжнародне агентство Moody's підвищило рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу компанії з Ba2 до Ваа3, що дозволило Ford викупити раніше закладене майно, а саме: логотип, товарний знак і заводи в Дірборні і Мічігані.

Станом на 14:47 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 88,00 пункту (-0,71%), на індекс S&Р - на 8,50 пункту (-0,65%), на індекс Nasdaq - на 19,25 пункту (-0,76%).

Нагадаємо, американський ринок акцій 22 травня закрився незначною зміною індексів.