ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 17 вересня очікується невелике зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 17 вересня 2013 р. очікується незначне зниження основних індексів. Попередні торги показали помірне зростання протягом всієї торговельної сесії. Експерти пов'язують "охолодження" ринків з очікуванням засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Засідання ФРС має внести ясність у питання щодо строків згортання програми "кількісного пом'якшення". Фінансові вливання ФРС стали надійним інструментом стимулювання американської економіки і світових ринків, тому урізання цієї програми, безумовно, матиме негативний вплив на настрій трейдерів по всьому світу. Інтрига повинна вирішитися завтра, у другий день засідання FOMC.

В 15:30 за київським часом очікується доповідь Міністерства праці США по індексу споживчих цін (CPI) у серпні 2013 р. Попередній звіт за липень показав зростання значення індексу на 0,2% з 232,94 до 233,32 пункту. Аналітики очікують, що в серпні CPI виросте ще як мінімум на 0,1% - до 233,55 пункту. Індекс споживчих цін є основним показником при розрахунку інфляції в США. В 16:00 за київським часом Міністерство фінансів США представить щомісячний звіт по припливу іноземного капіталу в американську економіку.

Говорячи про корпоративні новини, вже після закриття торгів 17 вересня слід очікувати квартального звіту Adobe Systems. В ході попередньої торгової сесії акції компанії додали в ціні 0,8%.

Станом на 15:10 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 9,00 пункту (-0,06%), на індекс S&P - опустилися на 1,70 пункту (-0,10%), а на індекс Nasdaq - на 3,50 пункту (-0,11%).