ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 17 травня очікується незначна зміна провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 17 травня 2012 р. очікується незначна зміна провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори.

На хід торгів продовжує чинити негативний вплив вірогідність виходу Греції з єврозони, що склалася на тлі політичної кризи в країні. Також про можливе посилення європейської бюджетно-боргової кризи свідчить минулий в Іспанії аукціон держпаперів з терміном погашення в 2015 р. під прибутковість 4,37% в порівнянні з прибутковістю в 2,89% на попередньому такому аукціоні в квітні ц.р.

З іншого боку, сприятливо інвесторами може бути сприйнятий звіт Федеральної резервної системи (США), згідно з яким регулятор готовий у разі потреби прийняти додаткові заходи стимулювання економіки, і все більше членів ФРС підтримують третій раунд "кількісного пом'якшення".

На динаміці котирувань може позитивно відбитися публікація даних по кількості первинних вимог щодо виплати з безробіття в США. Аналітики чекають, що за тиждень, який завершився 12 травня, цей показник знизився.

В центрі уваги інвесторів можуть опинитися акції високотехнологічної компанії Apple, що повідомила раніше про намір купувати менше чіпів пам'яті для мобільних пристроїв у південнокорейського конкурента Samsung.

На динаміці котирувань другого за обсягом активів американського банку Bank of America може позначитися неофіційна інформація про те, що швейцарський банк Credit Suisse і канадський Royal Bank of Canada подали заявки на покупку бізнесу Bank of America з управління активами спроможних клієнтів за межами США. Сума операції оцінюється приблизно в 2 млрд дол.

На американський банківський сектор в цілому може позитивно вплинути повідомлення найбільшого європейського банку HSBC про вірогідність перевиконання плану зі скорочення витрат і економії за перший рік програми реструктуризації бізнесу 2 млрд євро.
Станом на 14:55 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 1 пункт (-0,01%), на індекс S&Р - знизилися на 2,60 пункту (-0,20%), на індекс Nasdaq - впали на 1 пункт (-0,04%).

Нагадаємо, фондові торги в США 16 травня завершилися зниженням індексів.