ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 12 вересня очікується "боковий" рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 12 вересня очікується "боковий" рух основних індексів, що повторює ситуацію на попередніх торгах, які показали зниження при відкритті, яке також перейшло в "боковий" рух до кінця сесії. Це викликано охолодженням на біржах після значного ралі, коли провідні американські індекси піднялися в середньому в межах 2,5-3% протягом п'яти торгових днів.

Увага трейдерів прикута до запланованого на наступному тижні засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США, яке може внести ясність у питання щодо строків згортання програми "кількісного пом'якшення", яка довгий час служила надійним інструментом стимулювання американської економіки. Побоювання з приводу скасування цієї програми другий день стримують зростання торговельних майданчиків по всьому світу.

Також гравці продовжують стежити за міжнародно-політичною ситуацією навколо Сирії. Раніше перспектива нанесення авіаудару по військам Президента країни Башара Асада підвищувала волатильність ринків. Зараз же пропозицію Росії про видачу владою Сирії всієї хімзброї, що знаходиться в країні, під контроль світової громадськості активно розглядається і в тій чи іншій мірі влаштовує всі сторони конфлікту. Це вже відстрочило голосування в конгресі США з приводу військового втручання в Сирію. Конференція представників США, РФ і ООН, що відкривається 12 вересня в Женеві, може внести ясність у цю ситуацію. Є шанси і зовсім уникнути американської атаки на Сирію.

В 15:30 за київським часом відбудеться публікація двох важливих макроекономічних звітів від Міністерства праці США. Перший з них - щотижневий звіт про число первинних звернень по допомогу з безробіття. Очікується, що цей показник складе 330 тис. заявок проти 323 тис. за попередній тиждень. Тоді ж вийде щомісячний звіт за цінами імпорту і експорту за серпень. Аналітики вважають, що ціни на імпорт зростуть на 0,4%, на експорт - піднімуться на 0,1%.

Змішаний вплив на ринки можуть чинити корпоративні новини. Опублікований після закриття торгів 11 вересня щоквартальний звіт рітейлера Men's Wearhouse показав прибуток компанії набагато нижче очікуваного, що виразилося в обвалі ціни на папери фірми на pre-market (-14,88%). З іншого боку, акції Apple додали в ціні на pre-market 0,52% після різкого падіння в останні дні. Також на pre-market показують впевнене зростання цінні папери Facebook - 1,1%. В ході попередньої сесії акції соціальної мережі №1 в світі зросли на 3,3%, пробивши стелю в 45 дол. за акцію. Це найвищий показник вартості однієї акції з моменту виходу Facebook на IPO.

Станом на 14:50 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow Johnes підвищилися на 157,00 пункту (+1,03%), на індекс S&P - опустилися на 1,60 пункту (-0,09%), а на індекс Nasdaq - на 1,50 пункту (-0,05%).