ua en ru

На декількох округах у Донецькій і Луганській областях вибори точно відбудуться, - КВУ

На декількох округах у Донецькій і Луганській областях президентські вибори, призначені на 25 травня, точно відбутися.

На декількох округах у Донецькій і Луганській областях президентські вибори, призначені на 25 травня, точно відбутися. Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Основні ризики в Донецькій і Луганській області... блокуються нові окружні виборчі комісії. Я точно можу сказати, що на декількох округах, точно відбудуться вибори. Остаточно ми зможемо сказати тільки після того, як на дільниці будуть доставлені бюлетені, а це відбудеться сьогодні-завтра. Туди, куди бюлетені доїдуть, є шанс, що відбудуться вибори... Все більше ми чуємо про насильство... чим більше ми чуємо, тим менше хочеться говорити про вибори", - сказав Черненко.

Черненко зазначив, що в результаті дій ополченців у двох областях не зможуть проголосувати близько 5 % виборців.

"З-за терористів у двох областях взагалі не проголосує близько 5% українських виборців, які хотіли б взяти участь у виборах. 5-10% виборців від загальної кількості виборців в Україні не будуть мати можливість проголосувати. З них половина не хоче голосувати. Якщо ми втратимо цих 5% виборців, які хотіли, але не змогли проголосувати, то це погано, але це не причина зірвати вибори в Україні", - сказав він.

При цьому Черненко прогнозує високу явку виборців.

"З одного боку ми прогнозуємо високу явку і велику активність виборців, а з іншого боку - комісії працюють з мінімальною кількістю членів. Особливе занепокоєння викликають місцеві вибори", - сказав Черненко.