ua en ru

На мітингу "Опозиційного блоку" біля Одеської ОДА виступив Шуфрич

На мітингу біля будівлі Одеської обласної державної адміністрації, організованому партією "Опозиційний блок" був присутній народний депутат Нестор Шуфрич, на якого 30 вересня під час зустрічі з одеськими виборцями було скоєно напад.

"Синці пройдуть, шрами зарубцюються, зір відновиться. Але ми довели, що нас не зламати. Вони говорили, що я сюди не повернуся, але я знову разом з вами, тому що ми разом 10 років відстоювали наші права і наша справа", - заявив опозиціонер.

Шуфрич у своєму виступі підкреслив, що у Одеси ніхто не забере її славну історію. "Ми ніколи не втечемо з цієї країни і продовжимо цей славний шлях за ваші права. Шлях за наше право говорити тією мовою, яку ми вважаємо рідною", - заявив він.

"З першого дня ми говорили про те, що війна не має перспективи, сьогодні про це говорить вся країна, а коли я сказав про це півроку тому мене назвали зрадником. Коли я сказав, що не можна наших дітей посилати на війну, що треба йти шляхом переговорів і компромісів - сказали, що я зрадник. Сьогодні всі говорять, що потрібен діалог, що військова перспектива не має ніякого рішення", - підкреслив депутат.

Шуфрич також подякував одеситам за те, що вони врятували його від "правосеків".

За підсумками мітингу жителями Одеси була прийнята резолюція з наступними вимогами до влади:

"Ми, одесити, об'єднані загальною ідеєю демократичного і економічного розвитку рідного міста, рідного регіону, єдиної і неподільної України, від чинного керівництва країни в особі Президента України Петра Порошенка представника Президента в Одеській області губернатора Ігоря Палиці вимагаємо:

1. Припинити тиск на учасників передвиборної кампанії від опозиційних сил.

2. Гарантувати нам вільне і безпечне спілкування з будь-якими кандидатами у народні депутати як особиста, так і через засоби масової інформації.

3. Забезпечити громадський порядок в Одесі та Одеській області, особливо на період передвиборної кампанії.

5. Перешкоджати діяльності незаконних формувань, громадських організацій, політичних партій і окремих осіб, які своїми діями, закликами і провокаціями, порушують закони України, обмежують права і свободи громадян України.

6. Гарантувати нам вільне і безпечне волевиявлення 26 жовтня 2014 р.