ua en ru

На Майдані жінок збирають під сценою, а самооборону кличуть на захист барикад

На Майдані Незалежності у Києві ведучі зі сцени закликали жінок та дітей сховатися під сценою, а самооборону стати на захист барикад

На Майдані Незалежності у Києві ведучі зі сцени закликали жінок та дітей сховатися під сценою, а самооборону стати на захист барикад, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідний заклик пролунав після того, як кількасот міліціонерів на вул. Грушевського почали наступ та наблизились впритул до барикад на вул. Грушевського.

"Я хотів би звернутися до тих людей, які постійно контратакують: ми втрачаємо сили, спокійно взяти під контроль крайні барикади і по барикадах давати жорсткий опір, ворог не пройде... Я прошу звертаюсь до всіх хто тут присутній на Майдані: будь ласка, дітей та малолітніх відправляйте додому, зараз не треба нам їхня допомога. Тільки ті, хто впевнений в собі, залишається тут і захищає Україну", - закликав зі сцени Майдану народній депутат від "Батьківщини" Олександр Турчинов.

Крім того, народні депутати Андрій Павловський та Олег Ляшко звернулися працівників офісів на вул. Хрещатику та всіх киян допомогти захистити Євромайдан.

Депутати закликали киян та учасників Автомайдану перекрити "Беркуту" шлях до Майдану. На сцені попросили приїхати також людей із Київської області та найближчих областей.

Зараз на сцені відбувається молебень до Богородиці.