ua en ru

На конференції в Перу близько 190 країн підписали угоду щодо зменшення викидів в атмосферу

На конференції в Перу близько 190 країн підписали угоду щодо зменшення викидів в атмосферу Джерело фото:AFP
На що проходить в Перу екологічної конференції близько 190 країн-членів Організації об'єднаних націй (ООН) підписали ключові моменти угоди щодо зменшення викидів в атмосферу вуглекислого газу.

На що проходить в Перу екологічної конференції близько 190 країн-членів Організації об'єднаних націй (ООН) підписали ключові моменти угоди щодо зменшення викидів в атмосферу вуглекислого газу, повідомляє Bloomberg.

Після двох тижнів обговорення дипломати домовилися про зміст частин фінального угоди, яка ООН планує укласти в грудні 2015 р. в Парижі.

Документ, зокрема, передбачає певні поступки країнам, що розвиваються, які стурбовані тим, що заради поліпшення клімату на планеті система буде нав'язувати їм дорогі і хворобливі зміни для їх економіки.

У той же час, більш багаті країни пообіцяли, що будуть направляти на вирішення питань клімату 100 млрд дол. щорічного до 2020 р.

Нагадаємо, до складу української делегації для участі у конференції ООН зі зміни клімату увійшли 8 осіб. Головою був призначений заступник міністра екології та природних ресурсів України - керівник апарату Олександр Настасенко.