ua en ru

На Київському бронетанковому заводі викрали танк

Прокуратура Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час перевірки на Державному підприємстві "Київський бронетанкової завод" встановила факт розкрадання одного танка і підготовку до продажу 7 танків Т-72.

Прокуратура Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час перевірки на Державному підприємстві "Київський бронетанкової завод" встановила факт розкрадання одного танка і підготовку до продажу 7 танків Т-72. Про це в ході брифінгу заявив речник ГПУ Юрій Бойченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час перевірки на Державному підприємстві "Київський бронетанкової завод" встановлена недостача одного танка Т-72, що належав Міністерству оборони і знаходився на зберіганні", - заявив Бойченко.

За словами представника ГПУ, збиток державі від крадіжки склав 200 тис. грн.

"Також посадові особи Київського бронетанкового заводу без відома Міністерства оборони здійснили ремонт і передпродажну підготовку ще 7 танків Т-72 загальною залишковою вартістю 1,5 мільйонів гривень з метою їх подальшої реалізації на зовнішньому ринку", - розповів Бойченко.

За словами представника ГПУ, відомості про зазначені правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 15 (замах на розкрадання майна), ч.4,5 ст. 191 ККУ (привласнення і привласнення майна, шляхом зловживання службовим становищем).