ua en ru

На зміну інфраструктури Криму Мінкурортів АРК отримало 1 млрд грн

У підготовку курортного сезону санаторії вклали близько 300 млн грн в 2010 р., в минулому році розмір інвестицій склав уже 600 млн, зараз майже 1 млрд грн. Про це в рамках "Днів Криму" в Харкові повідомив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.
"В результаті близько половини кримських громадських пляжів стали безкоштовними, оновлено тролейбусний парк, будуються дороги, ремонтуються вулиці і серйозні зміни тривають", - повідомив Лієв.

Міністр підкреслив ефективність державного і приватного партнерства: "Там, де є хоч одна копійка приватних грошей, використання бюджетних коштів так контролюється бізнесом, що жодна перевірка КРУ нам не страшна".

Говорячи про взаємодію уряду з лідерами туристичного бізнесу в Криму, керівник Мінкурортів АРК відзначив курорт Palmira Palace, який, за його словами, входить до п'ятірки найбільших платників податків туристичної сфери Криму.

"Цей готель дуже завантажений - він один з флагманів за кількістю податків. За це їм велике спасибі. Такі готелі, як Palmira Palace і Villa Elena є досить ефективними партнерами держави і таким хочеться допомагати", - підсумував міністр.

"Минулого року ми, дійсно, отримали приз від податкової. Що, загалом, логічно - позиція власника Palmira Palace: працювати тільки легально, відповідно до чинного, хоча і постійно мінливого, законодавства. Позиція ж курорту в інтересах клієнта - бути абсолютно сервісною компанією. Мені дуже приємно, що філософія нашого бізнесу викликає повагу з боку уряду Криму", - зазначив маркетинг-директор курорту Palmira Palace Олег Фесенко.

В поточному році, за словами Олександра Лієва, в Криму вже традиційно відбудеться етап Чемпіонату світу з ралі, заплановано більше ста різних фестивалів, в тому числі Міжнародний фестиваль Сrimea Music Fest в Ялті, чиїми художніми керівниками є Алла Пугачова та Софія Ротару.