ua en ru

На форумі в Давосі відбудеться додаткова сесія по Україні, - АПУ

На форумі в Давосі відбудеться додаткова сесія по Україні, - АПУ Джерело фото:Reuters

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі відбудеться додаткова спеціальна сесія, присвячена вирішенню проблем та економічних наслідків конфлікту в Україні. Про це в ході брифінгу повідомив заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Шимківа, на додатковій сесії представники великого бізнесу та органів влади України, Росії та світових держав обговорять рішення проблем та економічних наслідків конфліктів, які мають місце в Україні.

Він зазначив, що вперше в історії у Президента України буде велика сесія, на якій він буде представляти майбутнє України.

"Це частина офіційної програми форуму. Це важливе знакова подія для України, для висвітлення позиції України у світі щодо питань безпеки Європи, реформування країни, економічної стабільності України", - повідомив Шимків.

Також, за його словами, відбудеться вже традиційне внепрограммное захід - Український сніданок в Давосі, який організовує Віктор Пінчук.

Шимків зазначив, що на форумі будуть виступати представники уряду України, зокрема міністр фінансів Наталія Яресько, голова Нацбанку Валерія Гонтарєва і міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

"Всі ці подія показують важливість того, що відбувається в Україні. Питання, які будуть розглядатися під час обговорення - це економічні і соціальні реформи, безпека держави, питання залучення додаткової фінансової допомоги для потреб України, а також допомога у налагодженні миру в країні, який нам усім потрібен", - резюмував він.

Нагадаємо, Порошенко у Давосі виступить з доповіддю про майбутнє України.