ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар цілком може спробувати продовжити корекцію з цілями на 1,146 і 1,155

У вівторок опублікована американська статистика внесла свої корективи в динаміку основних валютних пар на ринку Форекс. Дані про замовлення на товари тривалого користування в США вийшли істотно нижче очікувань. Показник замість зростання на 0,6% продемонстрував зниження на 3,4%. Все це посилило побоювання, що ФРС США і справді не стане поспішати з підвищенням ставки. І вийшли трохи пізніше дані про споживчу довіру, яке в черговий раз досягло багаторічних максимумів (102,9), та звіт про продажі нового житла не змогли суттєво змінити ситуацію. В результаті пара євро/долар на ринку Форекс завершила день неподалік від опору 1,14. Фунт, незважаючи на недостатньо сильні дані про темпи зростання британської економіки, до завершення дня підійшов до позначки 1,5195. Пара долар/ієна втрималася в межах діапазону 117,30-118,70, впавши до нижньої його межі.

Сьогодні єврозона знову не публікує цікавої статистики. Але тиша в європейських новинах може бути з лишком відіграна ввечері, коли ФРС оголосить рішення. Якщо Джанет Йеллен буде досить м'якою у своїх висловлюваннях і дасть зрозуміти, що досить низький рівень інфляції є поки перешкодою для початку посилення монетарної політики, долар може продемонструвати досить значне ослаблення по всьому спектру ринку. На цьому тлі пара євро/долар цілком може спробувати продовжити корекцію на ринку Форекс з цілями на 1,146 і 1,155. Скористатися слабкістю долара сьогодні може і британський фунт. Велика британія також не публікує важливої макростатистики. Незважаючи на те, що темпи зростання економіки в четвертому кварталі виявилися нижчими за очікування, в цілому 2014 рік країна закінчила з непоганими результатами, а деяке уповільнення вже відіграно ринком. Тому фунту для того, щоб розвинути досить впевнене зростання, просто потрібен поштовх ззовні.

Пара долар/ієна на ринку Форекс поки не змогла подолати нижню межу діапазону 117,30-118,70. Тим не менш м'який настрій ФРС в короткостроковій перспективі може проштовхнути пару нижче цього рівня підтримки. Найближчою метою зниження, імовірно, стане позначка 116,70 і далі 116. Для більш сильного падіння підстав немає, оскільки економіка США виглядає значно стабільніше японської, що дозволяє чекати з боку Банку Японії додаткових заходів стимулювання, хоча поки терміни цього кроку невизначені, зауважує директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.