ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар, можливо, продовжить демонструвати помірне ослаблення

У середу євро на ринку Форекс продемонстрував помірне ослаблення на тлі відсутності каталізаторів, так і не зумівши пробитися вище рівня 1,25 дол. Фунту довелося несолодко. В інфляційному звіті від Банку Англії прогнози по темпах зростання економіки та інфляції були знижені, що зводить до мінімуму ймовірність швидкого початку посилення монетарної політики. Все це відправило британську валюту до мінімуму на рівні 1,5758. Пара долар/ієна на Форекс провела день у межах діапазону 115-116. Незважаючи на те, що країна стоїть на порозі дострокових виборів, високі шанси перемоги партії Сіндзо Абе, який є прихильником слабкою ієни, і це надає парі додаткову підтримку.

В четвер будуть опубліковані остаточні дані індексу споживчих цін Німеччини. Реакції на звіт варто чекати лише в тому випадку, якщо дані будуть переглянуті в ту або іншу сторону. Якщо ж цього не станеться, пара євро/долар на ринку Форекс, цілком можливо, продовжить демонструвати помірне ослаблення в межах діапазону 1,237-1,250. Швидше за все, вирватися за його межі пара зможе лише в п'ятницю, коли будуть опубліковані дані про темпи зростання економіки Німеччини і єврозони в цілому в III кварталі.

Прогнози від Банку Англії розчарували фунт. При цьому сьогодні в економічному календарі не буде нічого такого, що змогло б змінити порядок речей. Схоже, що МРС явно залишиться позаду ФРС у справі підвищення ставки. І це може чинити на британську валюту додатковий тиск. Особливо якщо статистика зі США не дасть приводів для розчарувань. Прорив парою фунт/долар на ринку Форекс рівня 1,577 вниз дозволить чекати падіння до позначки 1,570.

Пара долар/ієна на Форекс продовжує консолідуватися в межах встановленого вчора діапазону, рухаючись до його верхньої межі. Якщо вона буде подолана, продовжиться зростання до позначки 116,70. Не виключено, що підштовхнути пару далі вгору зможуть сьогоднішні дані про щотижневі звернення за допомогою з безробіття в США за умови, що вони знову відіб'ють скорочення. Видужуючий ринок праці та стабільні макроекономічні показники - по суті, все, що зараз треба ФРС, щоб заговорити про більш ранньому підвищенні ставки, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.