ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може продовжити падіння

На Форекс: Пара євро/долар може продовжити падіння

Долар знову виявився на висоті. Підтримку американській валюті надали більш сильні дані про число первинних звернень за посібником з безробіття, які відобразили їх скорочення. На цьому тлі основні противники долара понесли втрати, оновивши мінімуми. Фунт на ринку Форекс знизився до річного мінімуму на 1,5823. Пара долар/ієна на Форекс досягла семирічного максимуму на 115,51. Євро скотився до мінімуму більш ніж за два роки - 1,2364. При цьому у загальноєвропейської валюти були і власні приводи для зниження у вигляді заяви Драгі, зробленого після оголошення рішення щодо монетарної політики про те, що центробанк готовий в разі необхідності до додаткових заходів. Зокрема, було сказано про швидкий запуск програми ABS.

Сьогодні з європейських звітів можна виділити дані про промислове виробництво Німеччини і Франції, а також дані про зовнішню торгівлю найбільшої європейської економіки. Якщо звіти продовжать сигналізувати про збереження слабкості, пара євро/долар на ринку Форекс може продовжити падіння, націлився на рівень 1,23. Хоча напередодні звіту NFP США ринок може і утриматися від рішучих дій. Але, якщо звіт із США не розчарує, пара виявиться під тиском.

У британському календарі на сьогоднішній день також заплановано звіт про торговому балансі. Якщо його від'ємне сальдо розшириться, фунт може випробувати на собі додатковий тиск. Хоча і без власних каталізаторів, як показав четвер, британська валюта здатна продемонструвати досить серйозні руху на ринку Форекс. В цілому ж найбільш сильна динаміка імовірна на американській сесії.

Останнім часом пара долар/ієна на Форекс продемонструвала істотне зростання. Більшою мірою він був заснований на різниці поглядів щодо монетарної політики ФРС США і Банку Японії. Сьогоднішній звіт про зайнятість цілком може викликати досить активні рухи. Хоча для цього показник новостворених робочих місць все ж має вийти вище прогнозів. В цьому випадку можна буде чекати зростання пари в район 116, оскільки сила ринку праці зайвий раз підтвердить, що ФРС США може піти на більш раннє підвищення ставки, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.