ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар буде залишатися під тиском

У середу валюти знайшли кожна свій привід для динаміки, незважаючи на те, що значущих звітів опубліковано не було. Євро на Форекс спробував розвинути висхідну корекцію, яка була стримана рівнем 1,2940. Фунт, нарешті, зміг відновитися, піднявшись вище за позначку 1,6170 на тлі повідомлень про те, що все ж число прихильників єдності Сполученого Королівства вище, ніж їх противників. У парі з ієною долар продовжує демонструвати досить впевнене зростання на тлі очікувань, що різниця в настроях Центробанків США і Японії буде тільки посилюватися. У підсумку пара досягла максимуму на рівні 106,88.

Пара євро/долар на ринку Форекс буде залишатися під тиском на тлі побоювань щодо перспектив європейської економіки. Тому можна чекати повернення цін до підтримки 1,2880, прорив якої відкриє шлях далі вниз до 1,2840, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.

Пара фунт/долар на Форекс, як і раніше буде залишатися під впливом очікувань референдуму в Шотландії. І основним фактором, який зможе спровокувати руху пари, будуть залишатися підсумки опитувань. Вчорашній привід для оптимізму був, можна сказати, одиничним випадком. До цього опитування посилювали побоювання, що Шотландія все-таки проголосує за незалежність. Тому аж до 18 вересня, коли відбудеться референдум, не варто виключати можливість подальшого зниження пари. Причому в разі прориву 1,6050 можна чекати падіння до 1,60.

Пара долар/ієна на ринку Форекс продовжує цілеспрямований рух до рівня опору 107,00. Якщо і він буде подолана, відкриється до тестування відмітка 107,55. Сьогодні в якості каталізатора для рухів можуть виявитися дані з щотижневим зверненнями американців за посібником з безробіття. Після слабкого звіту NFP за серпень, ринок ще більш пильно стежитиме за ситуацією на ринку праці. Якщо звіт підтвердить скорочення числа звернень, пара може продовжити зростання.