ua en ru

На Форекс: Ми як і раніше вважаємо пару євро/долар перепроданою

Четвер ознаменувався падінням цін на нафту на нові мінімуми, нижче 79 дол. за бар. Brent, повідомив аналітик інвестиційного департаменту ВТБ24 Олексій Міхєєв. Пара долар/рубль на ринку Форекс піднімався до 46,70 руб., але після відскочив вниз. Що стосується геополітики, то вчора відбулося посилення санкцій щодо Росії з боку Швейцарії, до п'яти російським банкам і шести компаніям, що потрапили раніше під санкції ЄС. І більше нічого. Інтенсифікації бойових дій на Донбасі, на щастя, не сталося, всупереч побоюванням. Ми як і раніше вважаємо, що геополітична напруга буде якщо не спадати, то не буде наростати, так як ситуація досягла тупикового стану, в якій ні одна із сторін, явно або неявно беруть участь у конфлікті, не має можливостей щось змінити в свою користь.

Пара євро/долар на ринку Форекс залишається під відміткою 1,25. Виходили дані по інфляції, у Німеччині індекс споживчих цін залишився незмінним на рівні 0,8% р/р, а ось у Франції показник зріс з 0,3% до 0,5% м/м проти прогнозу 0,4%, що стало легким позитивом для євро. Позитивом стало і виступ глави ФРБ Нью-Йорк Дадлі, який виступив у "голубині" тоні, заявивши, що "грошово-кредитна політика повинна залишатися м'якою", "терміни підвищення будуть залежати від економічної ситуації", "передчасне підвищення ставок негативно для економіки", "інфляція занадто низька", "ФРС підвищить ставку в 2015 році, ймовірно", "підвищення ставок раніше терміну було б передчасним кроком".

У п'ятницю вийдуть дані по ВВП єврозони за першою оцінкою у третьому кварталі. У Німеччині, Франції і по єврозоні в цілому очікується зростання на 0,1% до/к. В Італії прогнозується спад на 0,1% до/к. до Речі, зростання ВВП єврозони в другому кварталі був переглянутий у бік підвищення - з 0,0% до 0,1% к/к, так що єврозона, якщо в третьому кварталі дані збігаються з прогнозом, покаже зростання шостий квартал поспіль. Тобто в єврозоні події взагалі розвиваються непогано, тільки Німеччина постраждала у другому кварталі через падіння експорту в Росію та Україну. Таким чином, ніякої рецесії в єврозоні немає, і причин для слабкого євро також немає. Адже коли в 2012 році євро падав до поточних рівнів, в єврозоні була дійсно рецесія, спад тривав шість кварталів, з 4 кварталу 2011 року по 1 квартал 2013 року. Так що ми як і раніше вважаємо пару євро/долар на ринку Форекс перепроданою і чекаємо його повернення до позначки 1,30 дол.