ua en ru

На Forex: Євро тестує чергове "дно"

Як відзначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова, основна валютна пара почала черговий торговий день на ринку Форекс в мінорному настрої. Власне, останні два місяці це мало кого дивує. Єдина європейська валюта залишається під тиском з тих самих пір, як на ринку пішли розмови про зростання спреду між процентними ставками ФРС і Європейського центробанку. Чим сильніше виявиться розрив між монетарною політиками найбільших ЦБ, тим складніше доведеться євровалюті. На ринку Форекс це розуміють і відіграють навіть з випередженням. Отже, чергові мінімуми вересня 2013 р. взяті, попереду нове локальне "дно" - 1,3107.

Американська статистика по замовленнях на товари тривалого користування, подана напередодні, показала зліт індикатора на 22,6% при набагато більш скромному очікуванні. Основний внесок у зміцнення індексу внесла корпорація Boeing, яка відзвітувала про різке зростання продажів літаків. Навіть за умови, що дані за серпень будуть слабкими з урахуванням корекції поточної цифрі, долар США опинився в більш вигідному положенні, ніж євровалюта.

"Ведмедів" в парі євро/долар підтримує очікування публікації даних про інфляцію в єврозоні - статистика повинна вийти в найближчі дні. Це дасть інвесторам деякі орієнтири напередодні засідання ЄЦБ наступного тижня. Хоча навряд чи варто чекати чогось принципово нового: європейський регулятор намітив на початок осені аукціони LTRO, які проведе поза залежності від того, наскільки близько підійшла дефляція. Сьогоднішній день навряд чи принесе з собою якісь особливі новини на Форекс для основної валютної пари. Позиції продавців і раніше сильні, "ведмежі" цілі на найближчий час - 1,3140 і 1,3107.