ua en ru

На Євромайдані вимкнули світло

В Києві на Майдані Незалежності, де учасники Євромайдану святкують Різдво, вимкнули вуличне освітлення та підсвітку будівель. Про це повідомляє прес-служба Штабу національного спротиву.

"Після того, як вчора, 6 січня, влада дала команду вимкнути на Майдані світло тисячам киян і гостям міста, які прийшли сюди цілими родинами, щоб зустріти Святвечір, сьогодні, на саме Різдво, влада пішла ще далі, наказавши вимкнути світло також на прилеглих до Майдану вулицях", - йдеться у повідомленні.

"Ми знаємо, хто несе відповідальність за провокації із знеструмленням. Це наступник Олександра Попова на посаді керівника київської влади Анатолій Голубченко, а також голова Шевченківської райдержадміністрації Сергій Зімін", - говориться у заяві.

У Штабі нацспротиву звернулися із застереженням до Голубченка та Зіміна.

"Категорично радимо вам прямо зараз дати команду повернути світло, а ще краще особисто приїхати до рубильника і увімкнути світло київській громаді, яка сьогодні стоїть на Майдані і інтереси якої ви повинні захищати. В іншому разі, у вас є всі шанси повторити долю вашого колишнього начальника Олександра Попова, який нестиме відповідальність за побиття дітей на Майдані, а ви, панове Голубченко і Зімін, за те, що знущалися над тими, хто вийшов на захист цих дітей", - сказано у заяві.