ua en ru

На Донецькій залізниці протягом дня відбулося два підриви колій, змінено маршрути прямування поїздів

На ділянці Іловайськ - Кутейникове Донецької залізниці сьогодні, 22 червня, о 15:35 невстановленими особами було здійснено підрив непарної колії. На момент вибуху на перегоні знаходився вантажний поїзд №2921 з вантажем (огарки колчеданні). В результаті вибуху зійшли з рейок 14 вагонів.

На ділянці Іловайськ - Кутейникове Донецької залізниці сьогодні, 22 червня, о 15:35 невстановленими особами було здійснено підрив непарної колії. На момент вибуху на перегоні знаходився вантажний поїзд №2921 з вантажем (огарки колчеданні). В результаті вибуху зійшли з рейок 14 вагонів (із 3-го по 17-й). Про це повідомили у прес-службі "Укрзалізниці".

За оперативною інформацією, локомотивна бригада не постраждала. Втрати вантажу немає. Обставини інциденту з'ясовуються, сповіщені всі причетні служби.

Наразі здійснюються відновлювальні роботи за допомогою залізничної спецтехніки. Рух поїздів на даній ділянці буде відновлено в максимально можливі терміни.

У зв'язку з перервою руху на ділянці Іловайськ - Кутейникове змінено маршрут прямування пасажирських поїздів через станції Харків - Куп'янськ - Тополі - Валуйки: №390/389 Мінськ - Анапа - Мінськ, №46/45 Мінськ - Мін. Води - Мінськ, №302/301 Мінськ - Адлер - Мінськ.

Інші пасажирські поїзди - №26/25 Київ - Кисловодськ - Київ та №18/17 Київ - Адлер - Київ прослідують через станції Синельникове - Павлоград 1 - Лозова - Харків-Пас. - Куп'янськ - Тополі - Валуйки.

Крім цього, сьогодні о 15:55 на перегоні Іловайськ - Моспіне Донецької залізниці був зафіксований ще один випадок підриву шляху невстановленими особами. За оперативною інформацією, в момент вибуху на колії знаходився тепловоз. Рухомий склад не пошкоджений, локомотивна бригада не постраждала. В результаті вибуху пошкоджено три залізобетонні шпали, зламано рейки. На даний момент на ділянці здійснюються відновлювальні роботи. Обставини інциденту з'ясовуються.

"Незважаючи на всі злочинні спроби перервати транспортне сполучення з Донецькою областю, рух поїздів у будь-якому випадку буде відновлено і залізничні перевезення забезпечуватимуться в повному обсязі", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".