ua en ru

На Донбасі зафіксовано 27 випадків обстрілу сил АТО з боку бойовиків, - Кучма

В зоні бойових дій в Донецькій та Луганській областях за станом на ранок 27 лютого 2015 р. зафіксовано 27 випадків обстрілу сил антитерористичної операції з боку бойовиків. Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар члена тристоронньої контактної групи в Мінську, екс-Президента України Леоніда Кучми Дарка Олефір.

"Член контактної групи від України Леонід Кучма звернув увагу представників так званих "ДНР" і "ЛНР" на той факт, що по Збройним силам України продовжують вестися обстріли. Станом на 8 годину ранку 27 лютого зафіксовано 27 випадків обстрілу українських військовослужбовців", - написала Олефір.

Зокрема, Кучма звернув увагу на факт обстрілу сил АТО в районі донецької аеропорту.

"Особливе обурення викликав обстріл з танка по блокпосту українських військових біля донецького аеропорту: троє загинули, один поранений. Учасники тристоронньої контактної групи звернулися в Спільний центр по контролю і координації, щоб його представники в найкоротші терміни провели всеохоплюючу і неупереджене розслідування такої грубої провокації. В контактній групі чекають результатів цього розслідування вже сьогодні", - процитувала Кучму Олефір.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, кількість обстрілів на Донбасі знизилося, проте ризик ескалації все ще залишається.