ua en ru

На Донбасі за добу евакуйовані 309 осіб, у тому числі 15 дітей, - ДСНС

За 3 лютого 2015 р. із зони проведення АТО в Донецькій і Луганській областях було вивезено 309 осіб, у тому числі 15 дітей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, 3 лютого з міст Дебальцеве і Світлодарськ Донецької області рятувальники ДСНС вивезли в Слов'янськ та Артемівськ 188 осіб, серед яких 8 дітей.

Також у повідомленні зазначається, що всього з 28 січня по 3 лютого 2015 р. з Авдіївки, Дебальцеве і Світлодарська було евакуйовано 2 тисячі 577 осіб, у тому числі 650 дітей.

Зазначимо, що підрозділами ДСНС в Донецькій області для евакуації населення побудовані пункти зустрічі на залізничних вокзалах. Такі пункти є в містах Слов'янськ та Костянтинівка. Там населенню надають медичну та інформаційну допомогу.

"Усього пункти зустрічі в містах Слов'янськ та Костянтинівка протягом останніх днів звернулося 521 громадянин. Організовано переміщення залізничним сполученням - 313 осіб, а також автошляхами (в межах області) - 78 осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова ОБСЄ Івіца Дачич закликав встановити тимчасове перемир'я в Дебальцеве для евакуації населення.