ua en ru

На ЧАЕС допускають будівництво нових атомних блоків

На Чорнобильській атомній електростанції (Київська область) допускають будівництво нових атомних блоків. Про це в ході прес-конференції в Києві заявив голова профкому ЧАЕС Максим Орлов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зона відчуження абсолютно підходить для будівництва нових атомних енергоблоків. Нових, безпечних, сучасних... Є інфраструктура, відкрито розподільчий пристрій 110, 330 і 750 кв, і воно досі в роботі, тому що воно в елементі єдиної енергосистеми України, воно туди інтегровано назавжди. Це можна використовувати", - заявив Орлов.

Він додав, що ЧАЕС виробила більше електроенергії після аварії, ніж до неї.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. Україна підписала договір про виділення ЄБРР додаткових 350 млн євро на будівництво укриття над ЧАЕС.

Восени 2014 р. в Україні склалася критична ситуація із забезпеченням вугіллям ТЕС і, як наслідок, виробництвом достатньої кількості електроенергії. У першу чергу це було пов'язано з конфліктом на Донбасі.

ЧАЕС вводилася в експлуатацію протягом 1975-1984 рр. 26 квітня 1986 р. там відбулася велика аварія (чорнобильська катастрофа). У 2000 р. ЧАЕС остаточно була виведена з експлуатації. Зараз там будується саркофаг над зруйнованим 1986 року реактором.