ua en ru

На Бортницькій станції аерації у Києві стався провал глибиною 8 м

На території Бортницької станції аерації (БСА), а саме на самопливному Лівобережному колекторі діаметром 3 тис. мм поряд з насосною станцією першого підйому сьогодні стався провал розмірами 10 на 10 м та глибиною 8 м. про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

Як повідомляє прес-служба МНС України, в залізобетонній трубі колектора, внаслідок тривалої експлуатації, утворилася тріщина. Це спричинило витікання нечистот, розмивання ґрунту, через що на поверхні утворилася яма, діаметром до 8 м. Забруднення навколишнього середовища немає. Станція працює в звичайному режимі. Проводяться ремонтні роботи.

Для здійснення першочергових заходів по ліквідації аварії стічні води переведено з Новодарницького на Позняківський колектор. Для локалізації провалу задіяні аварійні бригади департаменту експлуатації каналізаційного господарства, зокрема фахівці дільниці колекторів глибокого закладання.

Крім того, розпочав роботу оперативно створений штаб по ліквідації аварійної ситуації у складі провідних технічних фахівців на чолі з Головою правління ПАТ "АК "Київводоканал" Валерієм Ченчевим.

На місці провалу працює електротехнічна лабораторія технічного департаменту Київводоканалу для з’ясування способів усунення аварії та необхідних для цього ресурсів.

Слід зауважити, що ПАТ "АК "Київводоканал" неодноразово інформував про катастрофічну ситуацію, пов’язану зі зношеністю каналізаційної системи, та необхідністю модернізації, особливо у частині єдиної на все місто Київ очисної станції - Бортницької станції аерації.