ua en ru

Н.Шуфрич: Київ і 13 областей України знаходяться під загрозою підтоплення через танення снігу.

Київ і 13 областей України знаходяться під загрозою підтоплення через танення снігу. Про це на брифінгу заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, передає кореспондент РБК-Україна.
Н.Шуфрич зазначив, що на сьогоднішній день залишаються підтопленими "на рівні городів" 95 населених пунктів, а також окремі дороги, крім доріг державного значення. Н.Шуфрич наголосив, що в МНС створено 8 регіонів оперативного реагування, в яких працюють 46 925 чоловік, з яких 21 260 осіб - рятувальники. Для попередження наслідків повені задіяно близько 3,5 тис. одиниць спецтехніки, близько 650 плавзасобів, а також на чергуванні від МНС постійно знаходяться 6 гелікоптерів і 3 літаки. Крім того, за словами міністра, в Дніпрі і Десні, а також біля мостів, у Кременчуцькому й Каховському водосховищах постійно чергують криголами і 22 теплоходи криголамного типу. "Сьогодні по всій території України оперативно чергують піротехніки, які вже проводять оперативні роботи щодо підриву льоду, особливо активно це проводилось на Дністрі і Десні. Ситуація непроста, але сьогодні ми не бачимо ніяких приводів для підвищення ажіотажу навколо питання можливої повені і паводків", - наголосив міністр.
Міністр також нагадав, що відповідна кількість снігу, зокрема у Києві, випадала востаннє у 1979 р., коли внаслідок повені були затоплені Подільський і, частково, Оболонський райони Києва, а також частина лівого берегу Києва.