ua en ru

М.Томенко прогнозує в Україні масові акції протесту, якщо з проекту Податкового кодексу не приберуть низку норм

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко прогнозує проведення в Україні масових акцій протесту, якщо з проекту Податкового кодексу не буде прибрана низка норм, які значно обмежують права платників податків. Про це він заявив на брифінгу у ВР, передає кореспондент РБК-Україна.
М.Томенко наголосив, що в нинішньому проекті Податкового кодексу є кілька норм, які фактично перетворюють Україну "в поліцейську державу". За його словами, це, зокрема, так званий "допит" податковими інспекторами платників податків, що на думку М.Томенка, призведе до введення практики "доносів". Ще один аспект на його думку, який необхідно прибрати з Податкового кодексу - це проведення позапланових перевірок підприємств з витребуванням усіх документів, а також обстеження підприємства, документації і майна платника податку.
"Якщо між першим і другим читанням Президент, уряд, більшість не заявить, що цих п'яти як мінімум норм поліцейської держави у другому читанні не буде, я думаю, що не обійдеться пікетуваннями. Мова піде про серйозні акції протесту. Оскільки в найгірші радянські часи я не пам'ятаю такої зневаги до прав і свобод людини, коли за доносом можна пройти додому, перевірити і перерахувати гроші", - заявив М.Томенко.