ua en ru

М.Томенко: БЮТБ буде добиватись розгляду питання депутатів-сумісників на цьому тижні

Фракція "БЮТ-Батьківщина" буде добиватись, щоб у порядок денний поточного пленарного тижня було внесено питання звільнення сумісників. Про це заявив віце-спікер Верховної Ради (ВР) України Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Для нашої політичної сили це принципове питання...ми будемо переконувати, щоб питання сумісництва стояло в порядку денному протягом цього пленарного тижня", - сказав М.Томенко.
Він зазначив, що фракція БЮТБ протягом тривалого часу наполягала на тому, щоб сумісники були позбавлені депутатського мандату.
У свою чергу, спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що на даний момент стосовно питання звільнення сумісників, немає відповіді від профільного парламентського комітету.
"Я зараз переговорю за комітетом, і ми очевидно до п'ятниці з цим питанням визначимось. Звичайно, що це питання потрібно довести до кінця", - заявив В.Литвин.
Нагадаємо, раніше сьогодні лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що питання про позбавлення сумісників депутатських мандатів буде розглянуто не раніше 5 лютого.