ua en ru

Мінагропрод в концепції відродження конярства пропонує об'єднати конезаводи та іподроми під егідою держави

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило концепцію відродження та реформування вітчизняного конярства. Про це голова Мінагропроду Микола Присяжнюк звітував Президенту України Віктора Януковича під час його візиту на Жашківський кінний завод 21 квітня, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"Концепція дозволить ліквідувати безгосподарність у галузі, відродити традиції кінних змагань, відродити селекцію скакунів і створити мережу дитячих реабілітаційних клінік для хворих на дитячий церебральний параліч. Метою проекту є об'єднання під егідою держави конезаводів та іподромів і їх реконструкція", - заявив М.Присяжнюк.

Крім того, міністр повідомив: "Державне підприємство "Конярство України" вже повернуло державі 50 тис. га землі, призначеної суто для розвитку конярства. На сьогодні нами розроблено стратегію відродження галузі. Її ключовою складовою є масштабний проект реконструкції всіх іподромів, які наразі заросли бур'янами".

На сьогодні в Україні налічується 443,4 тис. голів коней, з яких 5 тис. 776 голів племінних. З 2003 по 2010 роки поголів'я зменшилося у півтора рази (з 683 тис. голів до 443,3 тис. голів). Розведенням племінних коней займаються 24 кінних заводи, 84 племінних репродуктори, 4 заводські конюшні. Випробуванням коней займаються 5 іподромів та 14 трендепо. На території України розводиться 13 порід коней.