ua en ru

М.Мельниченко прийшов до слідчого управління ГПУ, де проходить допит Л.Кучми (доповнення)

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко прийшов до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, де проходить допит екс-Президента України Леоніда Кучми у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, передає кореспондент РБК-Україна. "На 11:00 мене офіційно викликали до ГПУ. Я не знаю, чи для очної ставки з Л.Кучмою... Я вже заявляв, що мої записи пройшли експертизу, в них не знайшли ознак монтажу і голос, який зафіксований на записах, належить Л.Кучмі і (спікеру парламенту Володимиру) Литвину".
Також М.Мельниченко повідомив, що "очна ставка з Л.Кучмою була запланована ще в 2007 р. І, якщо прокуратура так вирішить, то вона буде. Я ж вимагаю очної ставки, і це процесуальний крок, тому що у нас є протиріччя в показаннях, - моїх, Л.Кучми і В.Литвина. І ці протиріччя повинні бути ліквідовані. І очна ставка - це одна з форм їх ліквідації".

Екс-майор Держохорони також зазначив, що "В.Литвин подавав на мене в суд, щоб я перед ним вибачився. І я покажу цей позов".
Нагадаємо, проти Л.Кучми у понеділок, 21 березня, було порушено кримінальну справу. Л.Кучмі поки що не пред'явлене обвинувачення, проте заборонено виїзд за кордон.