ua en ru

М.Литвин: Українські прикордонники отримають нову техніку на 1,8 млн долл

Українські прикордонники отримають нової техніки на 1,8 млн долл. Про це у ході передачі прикордонникам Східного регіонального управління ДПСУ автомобільної та спеціальної техніки повідомив голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин, передає прес-служба Харківської облдержадміністрації.

М.Литвин також зазначив, що відновлення технічної бази ведеться у рамках проекту міжнародно-технічної допомоги уряду Сполучених Штатів Америки.

"Міжнародний технічний проект, який веде Міністерство оборони та Агентство зменшення загроз, розрахований приблизно на 3,5 млн дол. Техніка буде виділятися на 1,8 млн дол.", - підкреслив М.Литвин.

За його словами, в даний час Державна прикордонна служба України оснащена низкою сучасних технічних засобів, зокрема використовується близько 400 переносних тепловізійних пристроїв та більше 36 мобільних комплексів.

"Нам вдалося впритул підійти до оновлення морської охорони. Зараз будується судно нового покоління - морський катер I рангу, який приблизно в I кварталі 2012 р. вийде. В цьому році закладаємо перший прикордонний сторожовий корабель", - зазначив М.Литвин.

Нагадаємо, 11 травня на базі Харківського прикордонного загону відбулося урочисте вручення прикордонникам Харківщини, Луганщини та Донеччини нової техніки. Прикордонники отримали 17 нових позашляховиків Chevrolet Niva, 3 катери UMS-600, 2 мікроавтобуси VW Transporter, 5 квадроциклів Bombardier Outlander 400 MAX та 6 снігоходів Polaris 600 IQ Touring.