ua en ru

Н.Королевська: З 30 серпня всі підприємці зможуть працювати, не чекаючи дозволів від чиновників

З 30 серпня всі підприємці зможуть починати працювати без документів дозвільного характеру, якщо уряд не затвердить перелік видів господарської діяльності, які не можуть здійснюватися на підставі представлення декларації. Про це заявила глава комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, коментуючи вступ до дії закону, що вносить зміни в закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», повідомляє її прес-служба.

Прийнятий закон пов'язаний з введенням декларативного принципу. Згідно цьому принципу суб'єкт господарювання може здійснювати діяльність без отримання документа дозвільного характеру. Він тільки повідомляє адміністратора або відповідний дозвільний орган про відповідність його матеріально-технічної бази вимогам законодавства.

На думку глави комітету ВР - це найсерйозніший реформаторський закон, прийнятий парламентом у сфері дерегуляції. «З набуттям чинності цього закону прибрана серйозна перешкода для розвитку бізнесу в нашій країні. Через місяць підприємці зможуть працювати, не чекаючи дозволів, і чиновники не зможуть блокувати підприємницьку діяльність на стадії реєстрації», - заявила Н.Королевська.