ua en ru

Н.Королевська: Рейдерство - одна з головних проблем, що відлякує прихід інвестицій до України

Рейдерство - одна з головних проблем, що відлякує прихід інвестицій до України, про це сказала Наталія Королевська, голова комітету Верховної Ради (ВР) України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, на відкритті 4 щорічного форуму з корпоративного права, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми знаємо, що одна з головних проблем, яка відлякує інвесторів в Україні - це рейдерство, це наше неврегульоване корпоративне право. У 2008 році був прийнятий Закон про акціонерні товариства, ми сподівалися, що проблема буде повністю викоренена, але багато питань треба допрацьовувати. Вчора вийшов черговий рейтинг "Doing business", і якщо з бізнес-клімату України піднялася на 2 сходинки вгору, то по захисту прав інвестора ми опустилися на кілька сходинок, і займаємо ганебне 109 місце "- сказала Н.Королевська.
При цьому політик закликала провідних юристів України стати ініціаторами необхідних реформ.
Нагадаємо, що в 2010 році, згідно з дослідженням Світового банку (СБ) і Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Doing business-2011, Україна посіла 145 місце серед 183 країн.
Учасників рейтингу оцінюють за десятьма показниками, в числі яких - витрати компаній при створенні, функціонуванні та закриття, при отриманні дозволів на будівництво та при наймі робочої сили, а також податки і режим зовнішньої торгівлі.