ua en ru

Н.Королевська: Реформи в Україні необхідно проводити через діалог влади і суспільства

Уряду необхідно припинити імітувати реформи і перейти від монологу до діалогу з суспільством. Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Криниці (Польща), повідомляє її прес-служба.

На думку голови парламентського комітету, для виживання у посткризовому світі Україна має перейти до стандартів економіки ХХ століття. "Наша країна стоїть перед необхідністю проведення масштабних реформ. Проте їх можна запровадити, лише повернувши довіру до влади. А для цього уряду необхідно припинити імітувати реформи і перейти від монологу до діалогу з суспільством", - заявила Н.Королевська.
Як приклади проведення "реформи через діалог" Н.Королевська навела ухвалення законів про декларативний принцип, державно-приватне партнерство, "принцип мовчазної згоди", скорочення кількості ліцензій і перевіряючих органів. "На базі комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва ми зуміли створити зовнішній майданчик реформ, на якому обговорюються необхідні для розвитку економіки закони. Завдяки конструктивній роботі нам вдається проводити їх через парламент, - відзначила Н.Королевська. - Ми також ініціювали програму "Реанімація", завдяки якій виявляємо непрацюючі закони і вживаємо заходи, аби вони виконувалися".
Глава комітету Верховної Ради вважає, що в Україні є шанс реалізації необхідних і давно назрілих реформ. "Якщо влада зуміє налагодити соціальний діалог з суспільством, виробить "дорожню карту реформ через діалог" з чіткими і зрозумілими цілями, Україна зможе відновити свою економіку і зайняти гідне місце серед високорозвинених країн світу. Поки ж влада грає в реформи, імітуючи їх", - заявила Н.Королевська.