ua en ru

Н.Королевська запропонувала три шляхи вирішення проблем Пенсійного фонду

Тимчасова відмова уряду від підвищення пенсійного віку для жінок - це наша маленька перемога. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська в ході «круглого столу», передає її прес-служба.
На думку голови парламентського комітету, пенсійна криза в Україні - результат перманентної соціально-економічної кризи в нашій країні, яка триває останні 20 років. За цей час населення країни скоротилося більш ніж на 7 млн осіб.«Однак підвищення пенсійного віку не виведе з кризи пенсійну систему. Це починає розуміти навіть влада. І тимчасова відмова уряду від підвищення пенсійного віку для жінок - це наша маленька перемога, - підкреслила Н.Королевська.
Вона нагадала, що заяви віце-прем'єр міністра Сергія Тігіпка про необхідність підвищення пенсійного віку для жінок і зобов'язання уряду України перед МВФ підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, викликали паніку й тривожні настрої в суспільстві.
На думку голови парламентського комітету, простими рішеннями вийти з ситуації, що склалася не вдасться. Тому вирішувати проблему необхідно комплексно, запропонувавши суспільству модель побудови пенсійної системи, яка акумулює в собі всі кращі світові напрацювання у цій сфері.

Н.Королевська запропонувала три шляхи вирішення проблем Пенсійного фонду: «Перший - вивести бізнес із тіні, створивши систему, при якій податки буде платити вигідно.Тоді гроші підуть до Пенсійного фонду. Другий - провести антикорупційну реформу і забезпечити чесний розподіл бюджетних надходжень. І третє - бути чесними по відношенню до свого народу, переглянути споживчий кошик і мінімальний прожитковий мінімум, привести їх у відповідність з реальним життям і зробити основою всієї соціальної політики уряду».
Вона підкреслила, що у влади є всі можливості провести справжні реформи у пенсійній системі. Для цього необхідно позбутися від хаосу, коли протягом декількох місяців точка зору урядових чиновників змінюється на прямо протилежну, розробити модель майбутньої пенсійної системи, яка буде сприйнята суспільством і послідовно втілювати її в життя.