ua en ru

Н.Королевська: Відсутність адекватних економічних рішень призвела до того, що останні півроку країна розраховувала на везіння

Відсутність адекватних економічних рішень призвела до того, що останні півроку країна пливла за течією і розраховувала на везіння. Про це заявила глава парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, повідомляє її прес-служба.

«Відсутність адекватних економічних рішень призвела до того, що останні півроку країна пливла за течією і розраховувала на везіння: почнеться економічне зростання в інших країнах, і ми з ними заразом теж почнемо рости», - заявила Н.Королевська.

На її думку, основне, на чому власті повинні були концентруватися з початку року - створення стимулів для інвестицій і розвитку економіки. «Сьогодні і зовнішні, і внутрішні інвестиції зупинені. В цих умовах не створені економічні стимули для того, щоб підприємства могли вкладати в розвиток і модернізацію свої кошти», - підкреслила вона.

Вона вважає, що подібна ситуація в економіці приводить до дисбалансу, який цілком здатний спровокувати другу хвилю кризи. «Ті індикатори, які ми сьогодні бачимо - падіння промислового виробництва, колосальне падіння в світовому рейтингу конкурентоспроможності (ми вперше провалилися на 10 пунктів), показує, що ми сьогодні стаємо неконкурентоздатні не тільки на зовнішніх ринках (це відомо давно), але і всередині країни», - резюмувала Н.Королевська.