ua en ru

Н.Королевська назвала дії Кабміну політикою "напівзаходів і колосального тиску на бізнес"

Політика напівзаходів у реалізації реформ і колосальний тиск на бізнес - саме так можна охарактеризувати економічні дії уряду України. Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Криниці (Польща), повідомляє її прес-служба.

"За ілюзії доводиться розплачуватися дійсністю. Політика напівзаходів у реалізації реформ і колосальний тиск на бізнес - саме так можна охарактеризувати економічні дії уряду України. Саме тому продовжується зростання тіньового сектору економіки, який вже перевищив 50%, інвестиції у виробництво впали більш ніж на 70%", - заявила Н.Королевська.
На думку голови комітету Верховної Ради, через непослідовну економічну політику влади, в Україні не вирішуються проблеми корупції, адміністративного тиску на бізнес, рівного доступу до інфраструктури. "Україна серйозно запізнилася з проведенням реформ. Тому необхідно чітко розуміти, що спроба непродуманими діями лікувати хронічні хвороби української економіки може мати важкі побічні ефекти", - вважає Н.Королевська.
Голова парламентського комітету вважає, що єдиний варіант вирішення важких структурних проблем економіки - це проведення збалансованих реформ, які мінімальним чином шкодили б інтересам населення.