ua en ru

М.Азаров: У найближчі тижні необхідно прийняти у ВР закони, необхідні для укладення угод про асоціацію Україна-ЄС і про створення ЗВТ.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначив потребу активізувати процес прийняття у парламенті низки законів, необхідних для укладення Угод про асоціацію Україна - ЄС і про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це він заявив у ході засідання української частини Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, основні документи необхідно прийняти у Верховній Раді України уже у найближчі два-три тижні, до початку парламентських канікул.

За результатами засідання МЗС, Мінекономіки та іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади доручено внести пропозиції щодо підготовки позиції української сторони до наступного раунду переговорів стосовно створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом, а також продовжити роботу з Європейською комісією та державами-членами ЄС з метою узгодження проекту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко повідомив, що на засіданні Ради міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ ЄС, яке відбудеться 3 червня 2010 р. у Люксембурзі, планується надати Україні План дій щодо безвізового режиму. Очікується, що План дій буде підготовлено Єврокомісією та ухвалено під час наступного саміту Україна-ЄС у жовтні поточного року.

Керівникам міністерств і відомств було дано доручення на підготовку візиту української делегації під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова до ЄС для участі у спільному засіданні Ради з питань співробітництва, проведення якого заплановано на 15 червня 2010 р. в Люксембурзі.