ua en ru

М.Азаров: В АПК Україна з 2011 р. повинна початися корінна модернізація

В агропромисловому виробництві Україні з 2011 р. повинна початися корінна модернізація. Таку думку висловив прем'єр-міністр Микола Азаров на початку засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.
"2011 рік має стати своєрідним Рубіконом, з якого почнеться корінна модернізація вітчизняного агропромислового виробництва. Продуктивність нашого сільського господарства в 3-5 разів нижче, ніж у європейських країнах, і це на найродючіших ґрунтах Європи. Далі терпіти таку відсталість і скорочення темпів розвитку галузі неможливо", - підкреслив М.Азаров.
За його словами, це питання піднімається настільки категорично, тому що стан технологій в українському сільському господарстві "не гарантує так надійно, як вимагає життя, продовольчу безпеку держави, ми постійно балансуємо на грані".
Також, за словами М.Азарова, в цьому контексті необхідно поставить питання у правильності та обґрунтованості для агротехніки та споживчого ринку питання посівів різних культур: "Дозволити, щоб українська земля була виснажена для експорту ріпаку та соняшнику в Європу, і в той же час не вистачало на гречку, ми не маємо права, і за це особисто відповідає М.Присяжнюк (міністр аграрної політики і продовольства)".